Nyhetsbrev oktober 2020

Stort tack till alla som deltog på städdagen! Vi planterade nya växter i våra krukor och vill påminna om att vi alla har ansvar för att vattna dessa. På städdagen passade vi på att börja dela ut de nya
tv-boxarna. Kontakta styrelsen om du inte redan har fått din tv-box. Kom och hämta upp den även om du ska fortsätta se TV via ComHem.

Vi kommer efter önskemål att uppdatera sidan för nyinflyttade på vår hemsida, vi har redan påbörjat det jobbet och det kommer fortlöpande fyllas på.

Vi har börjat kika på förutsättningarna för att installera laddplats för elbil i föreningen. Vi tar gärna emot era åsikter kring detta. Vi håller på att titta på det samt så vill vi veta efterfrågan, så vi har inga svar eller lösningar i dagsläget. Det finns olika upplägg. Ett som verkar för tillfället vara bra start är att ha laddplatser som alla kan i föreningen kan använda sig av. Vi har vår omtalade yta mellan skåpvägen 7-9 där Familjebostäder hade som serviceplats med garage. Vi har tidigare haft uppe i forumet om vi ska göra parkering eller inte där. Kanske är det bra plats? Då behöver vi inte gräva eller göra större ingrepp. Ska det vara fasta platser som motorvärmare och nere vid miljöstugans parkeringar? Investering, värdehöjande, omfattning? För närvarande går Naturvårdsverket in med 50% av kostnaden, dock endast vid ett tillfälle. 

Hälsningar,
Styrelsen Brf Skåpbo

Hur ser intresset ut för Elbilar/hybrider hos oss som bor i föreningen?

Hur är era tankar för kommande åren ni som funderar över bilägandet?

I februari i år klubbades ny lag igenom som resulterade att sedan några månader tillbaka gäller nya krav på laddplatser när nya bostadsfastigheter byggs, eller större renoveringar genomförs. Vi kommer också att omfattas av detta i vår förening. Från och med 2025 kommer också retroaktiva krav på laddningsmöjligheter vid äldre fastigheter, alltså inom 5 år så måste vi ha det – senast. Det är ett ökat intresse i samhället och det börjar även dyka upp elbilar i området och nu i föreningen minst 1 bil hittills.

Vi håller på att titta på det samt så vill vi veta efterfrågan, så vi har inga svar eller lösningar i dagsläget.

Det finns olika upplägg. Ett som verkar för tillfället vara bra start är att ha laddplatser som alla kan i föreningen kan använda sig av. Vi har vår omtalade yta mellan skåpvägen 7-9 där Familjebostäder hade som serviceplats med garage. Vi har tidigare haft uppe i forumet om vi ska göra parkering eller inte där. Kanske är det bra plats? Då behöver vi inte gräva eller göra större ingrepp. Ska det vara fasta platser som motorvärmare och nere vid miljöstugans parkeringar? Investering, värdehöjande, omfattning? För närvarande går Naturvårdsverket in med 50% av kostnaden, dock endast vid ett tillfälle.

Hämta nya TV-box på städdagen

Vi kommet att dela ut TV boxar på söndag till den nya istallationen angående fiber som kommer att kopplas på den 29 oktober 2020.
Alla får en sådan och Telia start paketen ingår.
https://www.telia.se/privat/tv/tvpaket/product/start?

Boxen är denna:

https://www.telia.se/privat/tv/produkter-tillbehor/produkt/arris-vip-5305?fbclid=IwAR1BeqyXwhYrpfr0fjGKL6Q6WUsugmD8Yep4KjkPS-ESRZQb1MXLd8gAyUA

Den nya fiberanslutningen och tvpaketet och även boxen ingår avgiften eller hyran Så det är ingen merkostnad för den boende.

Ni kan komma hämta denna i Styrelserummet på Bordsvägen 17, mellan 11-14 på söndag den 11 september.

Om ni inte har möjlighet att göra detta så får ni mejla brfskapbo@gmail.com. Så får vi komma överens om ett annat tillfälle.