Nyhetsbrev December 2018

Fastigheten Bordsvägen 15 – 21 är i behov av dränering. Vi har därför tagit hjälp av ett företag som ska göra detta. De börjar arbetet under vecka 3. Övriga hus är inte i behov av dränering i dagsläget.

Vi har fått erbjudande från olika internetleverantörer angående vår fiberanslutning och behöver era synpunkter som bostadsrättsägare och med i föreningen i en fråga rörande vår fiberanslutning.
(Ej Comhems system.)

Är ni intresserade av att föreningen bakar in internet i avgiften/hyran och med en extra kostnad på 100kr/månaden?

Vi vill höra allas argument om det är bra eller dåligt, för och nackdelar. Vad betalar ni i dag? Idag har vi en maxhastighet på 100mbit. Våra switchar är föråldrade och nya levererar 1000mbit. Det skulle kosta oss 114.000 kr att byta ut dem. Telia har erbjudit att uppgradera/byta ut dem mot nya. Dock måste vi binda oss till dem i 5 år men då behöver vi inte betala för nya switchar. Då har vi som vi har det idag men snabbare uppkoppling i befintligt.

Däremot om vi vill låta internet ”ingå” i alla lägenheterna mot en höjning av 100kr/månaden så ställer det företaget ner switchar, gör ett ramavtal och vi förbinder oss i 5 år till dem. De aktuella företagen som erbjuder detta till oss är A3 och Stockholms stadsnät (det finns flera andra leverantörer). Det går att maila oss eller skriva sina åsikter på vår Facebook-sida.

Vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år!

 

Hälsningar,
Styrelsen Brf Skåpbo